Fabulák

2017.sze.29.
Írta: I Mészáros Zoltán I Szólj hozzá!

Levél a doktortól

old-letters-436501_960_720.jpg

Üdvözöllek nyájas olvasó!

Mit szólnál, ha hússzor leírnám azt, hogy egysejtű? Bizonyára bolondnak néznél. De a játék kedvéért próbáljuk csak ki!

Egysejtű, egysejtű, egysejtű, egysejtű, egysejtű, egysejtű, egysejtű, egysejtű, egysejtű, egysejtű, egysejtű, egysejtű, egysejtű, egysejtű, egysejtű, egysejtű, egysejtű, egysejtű, egysejtű.


Gondoltam, még mindig bolondnak nézel. Azonban immáron én is megtudtam magácskáról valamit! Ön kérem nem túl figyelmes egyéniség, sőt mi több, a precizitás legkisebb jele sem fedezhető fel magában! Hogy ezt honnan tudom? Kérem, olvassa csak el még egyszer a húsz darab egysejtűt. Még mindig nem jött rá? Na, azt hiszem, most már bátran kijelenthetem, hogy Ön nemhogy figyelmetlen, de egy tuskó is.

Hogy miért?

Tovább

Hazatérés

32146_sci_fi_spaceship.jpg

A szuperszonikus űrhajó, amely máskor egy pillanat alatt átszelt egy naprendszert, most füstölögve döcögött a Kronos V felett. A jobb hátsó hajtóműve teljesen kiégett, és a külső burkolat is számos helyen megrongálódott.

- Egyszer atomjaira fogom szétporlasztani azt az átkozott zöld taknyot!

Mérgelődött a hajó kapitánya, miközben a hajtóműbe próbált életet lehelni, de reménytelen munka volt. Első három karjával idegesen kotorászott a fázistekercseknél, de mindhiába: azok teljesen kiégtek.

- Hlogy hlálsz, Hloth?

Kérdezte a műhelybe bevánszorgó zöld takony. Mivel klasszikus értelemben vett érzékszervei nem voltak, ezért a testéből kiálló régi kürt segítségével beszélt.

- Ha nem látnád taknyos, a hajtómű teljesen tropa. A külső stabilizátorok exakt szintje folyamatosan ingadozik, és ráadásként a burkolaton egy hatalmas lyuk tátong, amelyet épphogy tart a maszek erőtér amit hirtelen össze tudtam eszkábálni. A fázistekercsek meg úgy néznek ki, mint egy rohadt deneveri sün kibelezve… A nyomunkban lévő multidimenzionális idegenekről, akik magasról szarnak a térre és időre, már nem is beszélve.

Tovább

Az aranyhátú rinocérosz

4.png

Három teljes napja szinte teljesen mozdulatlan vártuk a behemótot. Hihetetlen, hogy mennyi türelme van! Képes szerintem az életét is adni, hogy megtalálja a legmegfelelőbb pillanatot, és lekaphassa a jószágot.

Mondjuk valahol azért megértem eltökéltségét. Ez az állat egy kihalófélben lévő faj tagja, ráadásul igazán különleges egyed. Lábaival lomhán cipelte megtermett testét, becslésem szerint nyomhatot vagy két mázsát is. Ennek ellenére a faj veszélyhelyzetben leopárdot is megszégyenítő gyorsasággal is képes volt lecsapni az áldozatára.

Tovább